over pien

Hoi! Leuk dat je op mijn website kijkt!

Mijn naam is Pien Kuipers. Ik geef muzieklessen in mijn lespraktijk in Haaksbergen en hieronder vertel ik meer over mezelf:

Ik ben begonnen als pianiste en doorgegroeid naar zangeres en songwriter. Muziek inspireerde mij van jongs af aan op verschillende manieren. Ik kon er mijn gevoel in kwijt en kan dat nu nog meer door de combinatie van zingen, piano spelen en muziek schrijven. Ik mag nu doen wat ik het liefste doe en waar ik mijn werk van heb gemaakt: mensen verder helpen met hun muzikale ontwikkeling. 


Om muziek te leren begrijpen studeerde ik eerst piano aan Ondernemend Artiest in Almelo. Na het afronden van deze opleiding studeerde ik zang en songwriting aan de ArtEZ Popacademie in Enschede, waar ik in 2020 mijn bachelor haalde. 

Sinds 2017 geef ik met veel plezier les in zang, songwriting en piano in mijn lespraktijk in Haaksbergen. Daarnaast werk ik bij de muziekscholen Home of Talents in Goor en Popcollege Zutphen. 

Naast mijn werk als docent ben ik zangeres en songwriter bij de band Mother Deer.
Onze muziek is een mix van country, folk en pop (en is te beluisteren op Spotify of YouTube).

Eigen muziek schrijven vind ik ontzettend fijn om te doen, maar ik luister ook heel graag naar bands zoals Fleetwood Mac en Fleet Foxes. Vooral de close harmony samenzang vind ik erg mooi, maar je mag me 's nachts ook wakker maken voor de muziek van Billie Eilish, Aurora, Froukje, Yebba, Lizzy McAlpine, Sting & John Mayer. 

Nu heb je een beeld van mijn muzikale achtergrond, maar als je meer over mij wilt weten:

Ik word blij van avocado's, groene thee en groene planten, maar mijn lievelingskleur is paars. Bloemen vind ik ook leuk, maar alleen van een afstandje (hooikoorts). Het aller blijst word ik van mijn lieve vriend, muziek maken en lesgeven.

Hieronder lees je wat leerlingen en ouders van leerlingen over mij zeggen: 

recensies


Ik zit nu bijna een jaar op pianoles bij Pien en ik vind het superleuk en gezellig. Tussendoor maken we ook grapjes. Ik leer goed noten lezen en pianospelen en daarbij heb ik leuke liedjes en werkbladen. 

- Loes 

Ik zit al een tijdje op les en ik vind dat Pien heel fijn les geeft. Ik voel me altijd op mijn gemak en ze zorgt ervoor dat ik mij niet bang hoef te voelen om fouten te maken. Ik leer erg veel van Pien en kom elke les vooruit. Ze is ook erg geïnteresseerd in je. Pien is een hele zorgzame, lieve en een fijne muziekdocent. 

- Anne 

Pien is altijd heel aardig en moedigt me aan om lekker muziek te maken. Ze wil me graag verder helpen en ze is heel motiverend. We bepalen samen wat goed is om te oefenen. Ik ben erg tevreden over de invulling en het verloop van de lessen en daarom zou ik Pien zeker als zangdocent aanraden! 

- Romee 

Pien geeft goed les. Zij leert mij d.m.v. oefeningen hoe ik op verschillende manieren liedjes kan zingen. Ze stelt mij op mijn gemak, waardoor ik veel durf te proberen qua zang. Ook kan ze mij goed begeleiden in de keuze van welke liedjes bij mij passen en welke niet. 

- Madieke 

Pien heeft het muziek maken vast met de paplepel (denken we) van haar vader gekregen. Ze leert je piano of zang, speelt en zingt zelf prachtig. Heeft geduld, is zorgzaam ook voor jongere leerlingen. Een hele goede aanwinst voor Haaksbergen als muziekdocent!

- Floortje 

Loes heeft altijd zin om naar pianoles te gaan! In een schriftje staat duidelijk welke liedjes ze thuis mag oefenen. Er is een mooie opbouw in de les waardoor ze van 0 noten lezen, naar het nu spelen van leuke liedjes is gegaan. Soms is het nodig om een les te verzetten. Dat gaat makkelijk met Pien via de app. We zijn erg tevreden! 😃

- Marleen

Pien geeft Lachlan al meer dan twee jaar zangles. Hij heeft een goede click met haar en is altijd enthousiast als hij thuiskomt! Lachlan vindt het leuk dat hij zijn eigen liedjes mag kiezen. Pien leert hem belangrijke technieken, maar stimuleert hem ook om gewoon lekker te zingen!

- Raebekah